Predomini congènit de l’osei frontal: Taiheki davant-darrere, tipus cinc i sis
Quan predomina l’activació de l’osei frontal + (V) per taiheki, es genera el següent tipus de constitució física:
Hi preval la formació de les espatlles i de la cavitat pectoral.
El cap té un important desenvolupament de la part frontal. La cara té forma quadrada a causa de la constitució del cap i d’un gran desenvolupament de la mandíbula. El coll és robust, situat damunt del tronc i es projecta recte cap endavant, en el pla f-e.
El volum del tòrax s’eixampla en sentit bilateral. Els malucs són petits i estrets. Les natges tenen una prominència lleu cap enrere i una destacada mobilitat (sobretot en el sentit f-e) i resistència. La CVP general té forma de triangle invertit (visió anterior), perquè té els malucs estrets i les espatlles molt desenvolupades i amples com un penja-robes.
Les extremitats són allargades i molt desenvolupats muscularment. Les mans, els peus, els dits i totes les articulacions (colzes, canells, genolls, turmells, etc.) són molt resistents per la marcada característica muscular general de la CVP i de les extremitats. Tota la constitució és nerviüda, muscular i de tipus atlètic.
Aquesta constitució s’activa des de la part dorsal perquè s’hi distribueix la tensió A, activant, entre d’altres teixits, la sèrie de músculs frontals, promoguda des del complex major, l’angular, el dorsal llarg i el pectoral major.
L’osei frontal – (VI), quan és predominant per taiheki, origina una constitució semblant a la del cas anterior amb algunes diferències:
Les espatlles, que en el cas del predomini V estan molt desenvolupades i obertes, en aquest cas, estan tancades cap endavant i cap a l’interior. L’extensió del volum del tòrax en el pla bilateral és menor. La forma de la CVP de triangle invertit també hi és en un grau menor.
Aquesta constitució s’activa des de la part ventral perquè s’hi activa la tensió A i s’hi distribueix, tot activant, entre altres teixits, la mateixa sèrie frontal de músculs, promoguda des de la part anterior de la porció longitudinal del llarg del coll, l’escalè mitjà, el pectoral menor i l’angular en relació amb el psoes major.
predomini de l’osei frontal + predomini de l’osei frontal –
Quan al tensió acumulada per no poder viure o per no poder expressar el desig de la psique esdevé tensió parcial excessiva, hi apareix:
- fatiga o pesadesa muscular general;
- enduriment dels teixits organitzats a l’entorn de les vèrtebres D3-D4 i L5, que dóna mal d’esquena;
- nus al centre de la boca de l’estómac que limita la respiració pectoventral;
- ganes de descansar i de dormir, a causa de la TPE de les espatlles;
- asma lleu i crònica (només si predomina el VI).
Des del punt de vista psíquic, s’hi expressen aquests tipus d’obsessió:
- ansietat o obsessió atrapada per la sobreexcitació interna d’una activitat cerebral precipitada en tot;
- por excessiva o inquietud constant que no se sap d’on ve, però que es relaciona amb la respiració tallada a la zona de les espatlles, que no baixa al baix ventre (desassossec semblant al que tothom experimenta quan necessita anar de ventre).