- Seitai – cvp | cultura de la vida-salut en la naturalesa humana - https://seitai-cvp.com -

taiheki i condicionament post-natal

La distinció entre taiheki i condicionament postnatal

 

L’ús preferent d’una osei o d’una altra que fa cada individu també s’explica per molts altres factors:

Com podem distingir si una activació més gran d’una osei és deguda als condicionaments postnatals o al taiheki?

La distinció d’aquests dos casos no és fàcil i requereix una observació oberta i constant, que ha de seguir el criteri següent: Quan es tracta del primer cas, l’activació de l’osei és parcial: la mobilització de la psique específica no repercuteix sobre l’activitat orgànica o física no conscient ni sobre totes les parts i regions de l‘organisme; i, al revés, l’activació d’algunes regions orgàniques no repercuteix sobre la psique particular. Quan la manifestació d’una osei és deguda al taiheki de l’individu, l’activació és global: es manifesta en totes les seves activitats energètiques (motriu, física i biològica, cerebral i psíquica); en el conscient i en el no conscient; en totes les regions de la CVP i de les extremitats.

Fer aquesta distinció és de gran valor i, en determinats moments, és decisiva per a la vida-salut de l‘individu o per a la comunicació interpersonal. Alguns cops es pot establir de seguida, però, en general, requereix un llarg i minuciós procés d’observació.

En definitiva, observar el taiheki de cada persona és una preciosa oportunitat per comprendre l’immens significat del descobriment de Haruchika Noguchi: l’original i irrepetible expressió de la vida i de la seva estructura (l’osei i l’esquema osei) en la naturalesa de cada ésser humà.

< Anterior