Curs de formació

OS

orientació seitai

Formació per a monitors que transmeten la cultura Seitai mitjançant les sessions col·lectives.

Assistir com a mínim a

  • les sessions col·lectives de pràctiques (2 anys)
  • els cursos Seitai d’estiu o d’hivern (2 cops)
  • el curs OS (1 any).

Formació per a instructors que duen a terme la tasca de monitors i que també fan seitai soho, l’orientació seitai individual.

Assistir com a mínim a

  • les sessions col·lectives de pràctiques (6 anys)
  • els cursos Seitai d’estiu o d’hivern (4 cops)
  • el curs OS (6 anys).

 

Canvis en el curs OS

El curs OS dels dimecres, que ha mantingut la mateixa modalitat de formació durant 30 anys, tindrà una modificació aquest curs 16-17 i d’altres més a partir del curs següent 17-18. Aquests canvis corresponen al llenguatge Seitai compartible per tothom per a les pràctiques-comprensió- comunicació, que s’ha constatat definitivament aquest any, després de 40 any d’elaboració. Es tracta del

  • llenguatge de les 5 oseis, en la creació del terme CVP.

Per tal de plasmar la seva gran importància i per evitar malentesos, realment, serà vàlida la metàfora següent:

La innovadora cultura Seitai, basada en les pràctiques de katsugen undo i de yuki (que, sense necessitar coneixements, es viuen, es comprenen i es comuniquen), va ser fundada quan el mestre Haruchika Noguchi va acabar de desvelar els 5 moviments espontanis o les 5 oseis + i – i l’esquema osei o l’ estructura del moviment espontani (però ell només s’hi va referir amb aquests conceptes: “els dotze tipus de taiheki” i “l’estructura del moviment corporal”, tot dient que algú hauria de reordenar-los en el futur).

  • El propi naixement de la cultura Seitai basada en katsugen i yuki és comparable amb el d’una de les grans cultures humanes com la MÚSICA
  • i la revelació i ordenació de les 5 oseis + i – i l’ esquema osei, amb les de la PARTITURA de la música clàssica europea (que s’usa cada cop més en transcriure, comunicar i compartir tot tipus de música).

Amb el llenguatge de les 5 oseis, doncs, es possible reorganitzar de forma lícita el curs OS per a la formació.

El canvi en aquest curs 16-17 consisteix a plasmar l’avantatge d’allò ja dit a les pràctiques de sempre. D’altres canvis a partir del 17-18 establiran els cursos elemental, mitjà i superior, en base al canvi del 16-17.